بررسی و ارائه طرح های کاربردی جهت ضد سرقت سازی تابلو های برق

تابلو برق ضد سرقت

بررسی

یکی از مهمترین معضلات شهرداری ها در حوزه نگهداری زیر ساخت ها و تاسیسات الکتریکی مربوط به سرقت از تابلوهای برق می باشد. این تابلوها به دلیل اینکه در سطح زمین یا نزدیک به آن قرار دارند به راحتی در دسترس افراد و به خصوص سارقان قرار می گیرند. سرقت از تابلو ها شامل قفل، کابل ها تجهیزات الکتریکی داخل آن و حتی قسمت های ازبدنه مانند درب می تواند باشد.

 

سرقت تجهیزات داخل تابلو که معمولا دارای قیمت نسبتا بالایی بوده علاوه بر خسارت بر اموال عمومی می تواند منجر به ایجاد خطر برای شهروندان و عابران شود.

خسارت های وارده به یک تابلو می تواند باعث قعطی برق یک محدوده یا منطقه شود. سیم های برق رها شده با اتصال به بدنه خطر برق گرفتگی را ایجاد می کنند.

استفاده از مواد مقاوم تر مانند کامپوزیت در ساخت تابلوها یکی از راهکارهای موجود است. ولی دراین روش اولا هزینه ساخت تابلو بسیار بالاتر رفته و همچنین امکان جوشکاری جهت مستحکم سازی در محل نصب از بین می رود

استفاده از برخی از تجهیزات مانند انواع قفل های الکترونیکی یکی از راهکار های دیگر ارائه شده است. اما این عملکرد این تجهیزات ممکن بر اثر ضربه، رطوبت یا سایر عوامل دیگر با اختلال مواجه شود. این اختلال در مواقعی که دسترسی به تجهیزات داخل تابلو ضرورت دارد بسیار مشکل ساز است.

با توجه به در معرض عموم بودن تابلوها و دسترسی سارقان به انواع ابزارهای قابل حمل مانند فرزها و دریل های شارژی شاید امکان ضد سرقت سازی این تابلوها به طور کامل وجود نداشته باشد. اما می توان با تعبیه یک سری سازوکارهای خاص ، فرایند سرقت را بسیار دشوارتر و زمان بر کرد تا ریسک کار برای سارقان بالاتر رفته و از انجام سرقت منصرف شوند.

راه حل نورپارس

شرکت نورپارس هیراد با شناسایی این معضل شهری سعی در حل آن نمود. در این راستا مکانیزم های مختلفی مورد بررسی قرار گرفته و با طراحی و نمونه سازی عملکرد آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. برخی از این مکانیزم ها به شرح زیر است.

  • استفاده از کاور فلزی بر روی تابلو برق
  • قرارگیری قفل ها و دستگیره پشت یک جدار فولادی
  • استفاده از تسمه های فولادی متحرک با قابلیت باز شدن به صورت ضامنی بر روی درب و قفل تابلو
  • طراحی یک قاب مخصوص جهت استتار سازی قفل و دستگیره ها

 

لازم بذکر است هیچ کدام از راه حلهای بالا قطعی نبوده و همچنان در حال بررسی است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.